חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק עלב"ש 86/13

: | גרסת הדפסה
עלב"ש
בית הדין הצבאי לערעורים
86-13
19.6.2013
בפני :
תא"ל דורון פיילס המשנה לנשיא

- נגד -
:
טור' ע.ד.
עו"ד סרן אבי פינרסקי
:
התובע הצבאי הראשי
עו"ד סרן דנית מזור
עו"ד סרן ניר פיינברג
החלטה

 

1.    המערער הואשם בבית הדין המחוזי בעבירה של אלימות כלפי מפקד, לפי סעיף 59 סיפא לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955. המערער פנה לבית הדין קמא בבקשה לעיון בחומר חקירה וביקש כי בית הדין יורה לתביעה להעביר לעיונו את גיליונות הרישום הפלילי והמשמעתי של כמה מעדי התביעה. בית הדין קמא דחה את הבקשה, לאחר שעיין בגיליונות האמורים ומצא כי "אין למי מעדי התביעה רישומים פליליים או משמעתיים היכולים לסייע במשהו להגנת הנאשם ולמעשה אין אלה רישומים המתקרבים למעגל הרלוונטיות...".

2.    במסגרת הדיון בערעור, עיינתי בגיליונות הרישום הפלילי והמשמעתי של אותם העדים. מצאתי כי לאחד מעדי התביעה תיק סגור בעניין שעשוי להיות רלוונטי לאישום כאן. בגיליונות המשמעתיים של מי מהעדים מצאתי רישום על דיונים משמעתיים שעשויים להיות רלוונטיים לעניינו של המערער. הצעתי לתביעה לבחון את אותם עניינים לגופם, וביקשתי כי תודיע האם השתנתה עמדתה.

3.     בעקבות כך, הודיעה התביעה הצבאית בכתב כי היא מסכימה לקבלת הערעור באופן ש"...תפעל התביעה על מנת להשיג את התיקים האמורים, על מנת לבחון האם מדובר בחומר חקירה...התביעה תבקש להחזיר את התיק לבית הדין המחוזי לדון בבקשה....באם תהיה מחלוקת בשאלה האם מדובר בחומר חקירה, מוסכם על הצדדים, כי ביה"ד המחוזי יעיין בחומרים הנ"ל". בהודעה נוספת הובהר כי משמעות קבלת הערעור היא "...שהתביעה תעיין בחומרי החקירה שנתבקשו על ידי ההגנה ואם התביעה תסבור כי אין מדובר בחומר חקירה הדיון בשאלת חומר חקירה יתנהל בבית הדין המחוזי". הסנגור הודיע כי הוא מצטרף לעמדה זו.

4.    הערעור מתקבל אפוא. התביעה תעיין בתיקים המדוברים. אם תמצא להעבירם לסנגור תעשה כן. ולא - תודיע על כך לסנגור, אשר יוכל לפנות בבקשה מחודשת לבית הדין המחוזי לעיון בחומר החקירה. בדיון באותה הבקשה יוצגו התיקים שבמחלוקת בפני בית הדין.

ניתנה היום, ‏‏יא' בתמוז התשע"ג, 19 ביוני 2013, בלשכה. המזכירות תעביר ההחלטה לצדדים.

דורון פיילס,                       תא"ל
המשנה לנשיא בית הדין הצבאי
ל     ע     ר     ע      ו     ר     י     ם

חתימת המגיה: _________________             העתק           נאמן             למקור
                                                                                 סגן               סבטלנה     סוברנקו         
תאריך: ______________________              קצינת           בית                 הדין

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>